sfaturi bunica-trucuri pentru curăţenie
Sfaturile bunicii Silvia

Trucuri pentru curăţenia de sărbători

Posted On aprilie 4, 2016 at 9:21 pm by / No Comments

Pentru că în curând trebuie să începi curăţenia de sărbători, m-am gândit să-ţi împărtăşesc câteva trucuri care-mi sunt de ajutor pentru a termina repede toată treaba din casă.

Astfel, încep prin a strânge „grosul”, lenjeriile de pe paturi, recipientele de pe etajere, prosoapele şi tot ce este mai „voluminos” din casă. În acest mod sunt sigură că nu voi trece cu vederea anumite pete, asigurându-mă că voi preântâmpina murdărirea unor suprafeţe deja curate.

Ştergerea prafului este următoarea etapă, având însă grijă la cârpa cu care o fac ( ideal este ca aceasta să fie din microfibră, dar este bună şi una din bumbac ) şi voi începe cu zonele cele mai înalte „coborând” treptat spre cele joase.

Un sfat al mătuşii mele, pe care-l aplic cu sfinţenie, este să mătur sau să aspir înainte de a spăla pe jos pentru ca eventualele scame sau fire de păr de pe pardoseală să nu se umezească, întrucât îmi va fi mai greu să le culeg. Cu mopul pornesc dinspre partea cea mai îndepărtată a camerei spre uşă, lăsând geamul deschis pentru o mai bună ventilaţie şi pentru rapiditatea cu care se va usca suprafaţa spălată.

Toaleta o las ultima căci acolo era mai mult de muncă. Spun era, căci am descoperit detergenţii cu ioni de argint CLEAR VISION şi acum este mai simplu, exploatând la maxim puterea de curăţare şi proprietăţile dezinfectante ale acestora. Astfel, las detergenţii să acţioneze câteva minute, timp în care mă ocup de oglindă, geamuri, obiectele de toaletă şi dulapul cu medicamente, apoi revin la suprafeţele „tratate” cu soluţiile descoperite la cei de la CLEAR VISION iar murdăria se va îndepărta mult mai uşor. Ca să nu mai spun că ionii de argint din compoziţia detergenţilor vor distruge şi toţi microbii pe care-i ştiu şi nu va mai trebui să stau cu ochii pe nepoţelul meu pe unde pune mâna sau gura, atunci când mă vizitează .

 Şi să nu uit un aspect important la baie, eu am tot timpul o periuţă de dinţi cu care pot „pătrunde” în cele mai ascunse locuri şi-mi este extrem de folositoare.

Şi ca toată treaba să meargă repede, eu îmi ţin aproape toate „ustensilele” de lucru ( într-o găleată ), sau cărucioare cum au apărut acum prin magazine, cum am văzut eu la hotel când am fost la băi. Eu mă laud la prietenele mele şi numesc această metodă : eficientizarea muncii, chiar dacă nu prea ştiu ce însemnă acest cuvânt, dar l-am auzit la băieţii de la CLEAR VISION care cică au creat pachete cu preţ promoţional pentru EFICIENTIZAREA CURĂŢENIEI.

Pe curând şi spor la treabă şi să nu uitaţi că sunt acum soluţii de curăţenie care transformă casele voastre facându-le CURATE ŞI SĂNĂTOASE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *